ßßß Cookit - przepis na Moje Gotowanie: " PRZEPIÓRCZE JAJKA "

Moje Gotowanie: " PRZEPIÓRCZE JAJKA "

Wykonanie

Witajcie Kochani !!!
A teraz dnie niecodzienne na wyjątkową okazję, chociaż niekoniecznie !!!
Składniki :
4 bułeczki brioszki bez dodatków
2 łyżki masła, najlepiej Lurpak
4 świeże jajka przepiórcze
100 g śmietany
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól
pieprz mielony
50 g czarnego kawioru
Przygotowanie :
Z brioszki zetnij dość gruby ( 1 , 5 cm ) plaster, w środku wydrąż wgłębienie o średnicy ok. 3 cm.
Na patelni rozgrzej masło i zrumień pieczywo z każdej strony.
We wgłębienie wbij jajko przepiórcze i smaż na małym ogniu pod przykryciem 2-3 minuty.
Śmietanę wymieszaj ze szczypiorkiem, dopraw solą, pieprzem.
Nałóż na brioszki po łyżeczce kawioru i śmietany, podawaj ciepłe.
I gotowe - zaserwuj jeszcze jakiś dobry trunek i delektuj się chwilą w miłym towarzystwie. Pozdrawiam !!!
Źródło:http://storczyk1.blogspot.com/2013/01/przepiorcze-jajka.html