Wykonanie
Witajcie Kochani !!!A teraz dnie niecodzienne na wyjątkową okazję, chociaż niekoniecznie !!!Składniki :4 bułeczki brioszki bez dodatków2 łyżki
masła, najlepiej Lurpak4 świeże
jajka przepiórcze100 g
śmietany2 łyżki posiekanego
szczypiorkusólpieprz mielony50 g czarnego
kawioruPrzygotowanie :Z brioszki zetnij dość gruby ( 1 , 5 cm ) plaster, w środku wydrąż wgłębienie o średnicy ok. 3 cm.Na patelni rozgrzej
masło i zrumień
pieczywo z każdej strony.We wgłębienie wbij
jajko przepiórcze i smaż na małym ogniu pod przykryciem 2-3 minuty.
Śmietanę wymieszaj ze
szczypiorkiem, dopraw
solą,
pieprzem.Nałóż na brioszki po łyżeczce
kawioru i
śmietany, podawaj ciepłe.I gotowe - zaserwuj jeszcze jakiś dobry trunek i delektuj się chwilą w miłym towarzystwie. Pozdrawiam !!!